Тиждень до Дня Соборності України “Вільна, єдина, незалежна Соборна Україно моя”

З нагоди Дня Соборності України в Київському професійному ліцеї будівництва і комунального господарства проходив тиждень “Вільна, єдина, незалежна Соборна Україно моя”.

22 січня — День Соборності України.
Цього дня 1919 року на Софійському майдані в Києві відбулося проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в одну державу. Здійснилася споконвічна мрія українського народу відродити неподільну та незалежну державу.
Соборність невіддільна від державності, суверенітету й реальної незалежності народу, які є фундаментом для побудови демократичної держави, запорукою виживання й існування нації. Ідея соборності була і залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є ще обов’язковою передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії.
Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього. Коли ми з різних регіонів, разом працюємо, створюємо знакове і важливе, боремося із окупантами, відстоюємо свою соборність і волю заради власної держави.
ПЛАН ЗАХОДІВ
Понеділок – 16 січня 2023 року
– інформаційно-ілюстративна виставка “Україно, соборна державо, сонценосна колискова моя!”
– флешмоб “Соборна Україна”.
Вівторок – 17 січня 2023 року
– І етап Історичного квесту “Об’єднаймо Україну” серед здобувачів освіти ліцею.
Середа – 18 січня 2023 року
–  виховна година “Єдина країна – єдиний народ”.
Червер – 19 січня 2023 року
– круглий стіл “В єдності – сила українського народу!”.
П’ятниця – 20 січня 2023 року
 – ІІ етап Історичного квесту “Об’єднаймо Україну” серед здобувачів освіти закладів професійної (професійно–технічної) освіти м. Києва
–  книжкова виставка “Соборна, свята Україна – вічна”.
Поширити в: